2024. május 6. - Ivett, Frida

Folytatják az Y-tervet

Továbbra is változatlanul fenntartja az úgynevezett Y-terv végrehajtását a Rendszerváltó Fórum, és visszautasítja, hogy államellenes bűncselekményt követnének el - jelentette ki az MTI-nek a szervezetet vezető Fáber Károly annak kapcsán, hogy az úgyneveze
2007. szeptember 19. szerda 17:03 - Hírextra

Budai Bernadett a kormányszóvivői tájékoztatón ezt annak kapcsán közölte, hogy a kabinet meghallgatta Takács Albert beszámolóját a hét elején tartott demonstrációkról.

A kormányszóvivő elmondta: az Y-terv a demokrácia egészét támadja, ez több büntetőjogász szerint kimeríti az államellenes bűncselekmény fogalmát.

Az Y-tervet a hétfői, Kossuth Lajos téren tartott demonstráción hirdette meg Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum vezetője. A terv szerint a demonstrálók blokád alá vették volna a Parlamentet és a minisztériumok épületét. Fáber Károly kedden - ugyancsak a terv részeként - azt ismertette: az országgyűlési képviselők lakását is blokád alá vonnák, hogy a honatyák ne tudjanak bejutni a Parlamentbe.

A Rendszerváltó Fórum vezetője a távirati irodának szerdán kijelentette: "a népfelség elve alapján", állampolgári joguknak és kötelességüknek tesznek eleget a blokádok meghirdetésével és végrehajtásával, mert így állnak ellen a hatalmat erőszakkal gyakorló kormánnyal szemben.

Fáber Károly közölte: az országgyűlési képviselők lakásánál egyfajta "eszmei blokádot" tartanak, ami figyelemfelhívó és spontán demonstráció lesz, személyi szabadságukban nem korlátozzák a honatyákat, de a közintézményeket teljesen le kívánják zárni, hogy megakadályozzák a képviselők bejutását az épületbe. Elmondta azt is, hogy blokádgyűléseket fognak tartani, s itt döntik el, hogy mikor melyik középületet veszik blokád alá.

Fáber Károly úgy fogalmazott: az általuk már elkövetett és tervezett cselekmény nem államellenes bűncselekmény, csak állampolgári jogukkal élnek, az Y-tervet pedig továbbra is "maximálisan" fenntartják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását