2024. június 7. - Róbert

Magyar csapattal indul az osztrák bajnokság

Pénteken rajtol - immár magyar csapattal - Európa egyik legerősebb jégkorongos-bajnoksága, az osztrák liga.
2007. szeptember 19. szerda 16:59 - Hírextra

Az Alba Volán a klub és a magyar hoki előrelépése érdekében vállalta, hogy kemény anyagi követelményeknek megfelelve elindul a pontvadászatban, miközben címvédőként az ob I-ben is meg kell felelnie.

Id. Ocskay Gábor szakosztályvezető elmondta, hogy a klub teljes költségvetése ebben az idényben 1,1 millió euró, ebből még 200 ezer hiányzik, így a vezetésre komoly munkák várnak. "Szépen fogynak a bérletek, nagyon jó lenne, ha 1200 összejönne" - tette hozzá.

Az osztrák bajnokságban tíz csapat vesz részt, mindegyik gárdában van olyan hokis, aki megfordult az észak-amerikai profiligában (NHL). Egy hete már a székesfehérváriaknak is van ilyen David Gosselin személyében. Az idénynyitó sajtótájékoztatón őt, valamint a szintén kanadai Kurt MacSweynt és a szlovák Martin Galikot is bemutatták, akár csak az új, változatlanul kék-fehér domináns mezt és a fekete sisakot.

Az Alba Volán pénteken az Innsbruck ellen kezd, a tiroli gárda edzője nem más, mint a magyar szövetségi kapitány, a fehérváriak volt trénere, Pat Cortina. Az első hazai mérkőzést vasárnap rendezik: a címvédő Salzburg 16 órakor lép jégre a fehérvári csarnokban. A vendégek saját (!) repülőgépükön érkeznek, majd a csata után már indulnak is haza, mert kedden barátságos mérkőzésen fogadják az NHL-es Los Angeles Kings alakulatát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását