2024. május 9. - Gergely

Deák Bárdos elődöntős és olimpiai kvótás

Deák Bárdos Mihály legyőzte az ukrán Alekszandr Cserneckijt a kötöttfogásúak 120 kg-os súlycsoportjának negyeddöntőjében, így bejutott az elődöntőbe és olimpiai kvótát szerzett a bakui birkózó-világbajnokságon.
2007. szeptember 19. szerda 10:39 - Hírextra

Az első menetben a szokásos egyperces tusakodás után az ötszörös vb-ezüstérmes magyar klasszisnak kellett elsőként letérdelnie, de azonnal kibújt a szorult helyzetből. Fordított szituációban az ukrán szándékosan kiaraszolt a küzdőtérről, így menekülésért Deák Bárdos kapott egy pontot, s ezzel hozta az első felvonást (2-0). A folytatásra teljesen elkészült az erejével az ukrán versenyző. A magyar Európa-bajnok háromszor is kilökte a szőnyegről ellenfelét, a parterhelyzetből aztán előbb egy fordított emelést, majd pörgetést mutatott be (7-0).

Deák Bárdos a fináléba jutásért a 2005-ös vb győztesével, a kubai Mijail Lopezzel mérkőzik.

Deák Bárdos a magyar kötöttfogásúak negyedik kvótáját szerezte meg. Hétfőn a 66 kilósok között Lőrincz Tamás ötödik helyével, míg kedden a 74 kg-os Bácsi Péter hetedik, a 84 kg-os Fodor Zoltán pedig nyolcadik helyével biztosította részvételét a jövő évi olimpiára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását