2024. március 29. - Auguszta

Dadog a Magyar Rádió?

A Magyar Rádió (MR) kommunikációs vezetője szerint "a nemzetközi színvonalú márkaépítés világában nehezen értelmezhetőek" azok a kifogások, amelyeket a hét elején fogalmazott meg egy szakmai szervezet a közszolgálati médium új adólogói kapcsán.
2007. szeptember 19. szerda 13:09 - Hírextra

A bírálat "szemlélete a grafikai arculat, mint szervezettől, üzleti- és közszolgálati feladatoktól és céloktól független szépészeti jelenség felfogását tükrözi" Borbély-Urquhart Julianna szerint, aki szerdai közleményében sajnálatosnak nevezi, hogy az alig egy esztendeje alakult Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT) "nem képes elfogadni az Európai Unióban tevékenykedő nemzetközi műhelyek megjelenését a hazai marketingkommunikációs piacon".

Mint írja, a Magyar Rádió megújult arculatát a világ egyik legtekintélyesebb szakmai lapja, a Design Week augusztus végén a BBC arculatváltásához hasonlítja, és a modern, a digitális világra felkészülő közszolgálati médiumok egyik jó példájaként mutatja be.

A kommunikációs vezető megjegyzi: "az MR új márkáját elsőrangú, Európában is elismert szakemberekből álló nemzetközi csapat dolgozta ki", amely referenciaként egyebek mellett a 2012-es londoni olimpia pályázati- és márkaanyagainak elkészítését, az angol királyi operaház márkája és az angol állami sportügynökség egységes arculatának kidolgozását mutathatta fel.

Borbély-Urquhart Julianna kitért arra is, hogy a közrádió "új identitásának, hangzásvilágának, arculatának, műsorszerkezetének sikerességét elsősorban és mindenekelőtt a hallgatók elismerése igazolhatja majd".

A MATT hétfői közleménye szerint "általános optikai strukturálatlanság jellemzi a próbálkozást, amely méltatlan egy, a Magyar Rádió jelentőségű médium vizuális kommunikációjához."

"Az elkészült anyagot szakmai szempontból gyengének, a megvalósítás körülményeit pedig morálisan aggályosnak ítéljük" - írják, megjegyezve, hogy nem világos számukra, milyen szempontok alapján döntöttek "a láthatóan messze nem professzionális teljesítményt" nyújtó külföldi győztes mellett, miközben "a hazai - nemzetközi tapasztalatokkal is bíró - alkotók vagy kvalifikált alkotókat egyesítő grafikai stúdiók között bőven akad olyan, aki hasonló feladatokat magas szinten képes megoldani".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását