2024. május 10. - Ármin, Pálma

Exkluzív interjú a Futsal esélyekről (hangoshír!)

Az UEFA elkészítette a kiemelési rangsort a szeptember 18-án rendezendő világbajnoki selejtezőcsoportok sorsolására. Az vb-re 2008-ban kerül sor Brazíliában. A magyar csapat az első kalapba került, így a jövő februári csoportmeccsek során mindenképpen elk
2007. szeptember 19. szerda 13:13 - Hírextra
Esterházy Márton, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke nyilatkozott az esélyekről a Pont FM Rádió Sport Pont műsorának.

Tíz csoport lesz, abból nyolc, négycsapatos, és kettő háromcsapatos. Mindenhonnan az elsők jutnak tovább és utána az erő sorrend szerint jövő márciusban sorsolják össze a párokat, és oda-vissza vágó alapján az öt győztes fog kijutni a brazíliai világbajnokságra. Kicsit kevésnek találjuk ezt az öt helyet Európában, de egyenlőre ezt a számot határozta meg az UEFA. A mi csoportunkról annyit, hogy a kilencedik helyen voltunk rangsorolva, ami azt jelenti, hogy az első kalapba kerültünk, ami nagyon lényeges. Erős a magyar futsal és pluszba elkerültük a világ legjobbjait, az olaszokat, spanyolokat és portugálokat.

A második kalapból a lengyeleket kaptuk. Ők elég erősek, dinamikusan fejlődnek, rengeteg játékosuk van.Úgy gondolom, hogy 50-50 % esély van ellenük, de a haza pálya kicsit talán felénk billenti a mérleg nyelvét.

Macedónokról keveset tudunk, de ők is jók, ám mi vagyunk az esélyesek velük szembe.

A negyedik kalapból az angolok jutottak. Ellenük már játszottunk, de ők még nem képviselnek túl nagy játékerőt. Marketing szempontból jelentős, mert egy magyar - angol mindig érdekesnek bizonyul.

Úgy látom, hogy komoly esélyünk van arra-főleg egy jó hazai rendezéssel-, hogy bekerüljünk a legjobb tíz közé és, hogy ott ki lesz az ellenfél az majd a márciusi sorsoláson fog eldőlni.
Forrás: Pontfm 88.1 rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását