2024. április 16. - Csongor

Dugába dőlnek az euró-tervek

Sorra dőlnek be az euróbevezetéssel kapcsolatos látványos tervek a közép-európai országokban - írta kedden a Népszava. Az Európai Bizottság legutóbb a cseh büdzsé deficitjének szigorítását ajánlotta az uniós pénzügyminiszterek tanácsának (Ecofin).
2007. szeptember 18. kedd 10:14 - Hírextra

Gikszer csúszhat a 2009-es szlovák bevezetésbe is, mert kiderült, a költségvetés ottani számításánál nem talált mindent rendben az unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Idehaza sincs ez másként, noha Simor András jegybankelnök nemrégiben az Amerikai Kereskedelmi Kamarában (AmCham) bedobta a követ az állni látszó vízbe: akár már 2011-től lehetne eurónk. Ehhez azonban - hangsúlyozta - politikai és civil konszenzusra lenne szükség. Az mindenesetre gyorsan kiderült: a kormány és a Magyar Nemzeti Bank a napokban már megtette az első lépéseket az egyeztetésre, a csatlakozás hazai feltételeinek megteremtésére. Az már bizonyos, hogy még az idén megalakul a nemzeti eurókoordinációs bizottság az euró bevezetésének technikai előkészítésére - írta a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását