2024. május 21. - Konstantin

Nő az orosz rész az angol klubban

Az orosz Aliser Uszmanov cége 21 százalékra növelte részesedését az Arsenal labdarúgó csapatban - jelentették be kedden a londoni tőzsdén. Az üzbég származású üzletember a második legnagyobb tulajdonosává vált az angol élvonalban szereplő klubnak.
2007. szeptember 18. kedd 14:59 - Hírextra
Uszmanov több mint 750 millió fontot (276 milliárd forint) költött eddig Arsenal-részvényekre. Ő a klub második legnagyobb tulajdonosa, Daniel Fiszmannak 24 százalékos részesedése van.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségesének tekintett Aliser Uszmanov vagyona 5.5 milliárd dollár a Forbes magazin szerint, ez valamivel több mint ezer milliárd forint. Többségi tulajdonosa egy orosz bányavállalatnak, érdekeltségei vannak a telekommunikáció és a sajtó területén is.

Az Európai Vívószövetség elnöki tisztét augusztus óta betöltő üzletember hétfőn 20 millió fontért, közel hét és fél milliárd forintért vásárolt orosz műkincseket, hogy azok ne magángyűjteményekbe, hanem hazájába kerüljenek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását