2024. május 5. - Györgyi

Nehéz helyzetben vannak a kórházak

A megszorítások miatt nehéz helyzetben vannak a kórházak, amelyek a gyógyszerkeret radikális csökkentésével, létszámleépítéssel, ágyszám csökkentéssel és osztályok összevonásával próbálnak "talpon maradni" - mondta el két főorvos kedden a Magyar Orvos Kam
2007. szeptember 18. kedd 14:57 - Hírextra

Nagy András Péter, a kiskunhalasi kórház sebészeti osztályát vezető főorvosa elmondta: a kórházból már a portásokat is elküldték, feladatukat a nővéreket látják el.

A 130 ezer embert ellátó intézménynek egyetlen olyan gyomortükröző készüléke van, amely alkalmas a vérzésellátásra is. Legutóbb néhány napja kellett megoperálniuk egy beteget csak azért, mert javítás alatt volt ez a készülék - mondta a főorvos, aki beszámolt arról is: egy tályogból levett váladék vizsgálatáról nyolc nap múlva kapott eredményt.

"Ha én akkor a szakmai szabályok szerint megvárom az eredményeket, rég halott lenne a beteg" - fogalmazott.

Kiss Ákos, a miskolci megyei kórház gyermeksebészeti osztályának vezetője a teljesítménykorlátozás kapcsán hangsúlyozta, hogy kiderült: a kórháznak biztosított összeg a sürgősséggel felvett betegek ellátást sem fedezi.

Éger István, a MOK elnöke hangsúlyozta: kollégáikat, akik a sajtóban konkrétumokról számolnak be, a kamara maximális támogatásáról és védelméről biztosítja.

"A szakmai hozzáértés mondatja el velünk, amit elmondunk, és bebizonyosodik mindig, hogy igazunk van. Ez a bizonyság általában emberéletekben és milliárd forintokban mérhető kárt okoz Magyarországnak" - fogalmazott a kamara elnöke, aki szerint "még mindig nem jutottunk el oda, hogy a döntéshozó figyeljen erre".

Megjegyezte, a két főorvos által elmondottak az "országosan általános helyzetet" tükrözik.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását