2024. április 28. - Valéria

Tüntetnek a tanulók

Körülbelül ötvenen gyűltek össze csütörtökön délután a Fővárosi Közgyűlés Váci utcai épülete előtt. A Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola tanulói, illetve szüleik azért rendezték a demonstrációt, hogy a gyerekek továbbra is a IX. kerületi Friss utc
2007. szeptember 27. csütörtök 18:08 - Hírextra

A képviselők megszavazták, hogy egy jelenlegi és egy volt tanuló fel is szólalhasson a közgyűlésen. Ők azt emelték ki, hogy a jogutód intézményben rosszabb körülmények közé kerülnének, ami sérti a közoktatási törvényt. Hivatalos választ az ülésen nem kaptak.

A Fővárosi Közgyűlés április 26-án kezdeményezte az idén 150 éves Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola bezárását. A végleges döntés július elsején született meg, ennek értelmében egy évig a jogutód intézmény telephelyeként működhet az iskola, később azonban a II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskolába integrálják a diákokat. A szülők szerint sokkal rosszabb körülmények várnák a diákokat a VII. kerületi intézményben, ahol ráadásul el sem férnének, ezért a hírek szerint több iskolába szórnák szét a tanulókat.

A csütörtöki tiltakozást azért rendezték, hogy felhívják a figyelmet arra: a Lengyel Gyula több mint 410 nappali tagozatos diákkal és 14 osztállyal kezdte a tanévet. Így a törvényben előírt 28 fős osztálylétszámot is "túlteljesíti" az intézmény, bár a főváros korábban az alacsony kihasználtságra hivatkozott.

A tiltakozás végén a résztvevők bementek a Fővárosi Közgyűlés üléstermébe, ahol Csomós Miklós fideszes képviselő javaslatára egy jelenlegi volt és egy volt diák szót is kapott. Ők azt hangsúlyozták, ami a szülőknek a közgyűlés tagjaihoz írt levelében is szerepel: az új iskolában sokkal rosszabb körülmények közé kerülnének, ami sérti a közoktatási törvényt. Hivatalos választ az ülésen nem kaptak.

A szülők levelükben azt is írják: ha a közgyűlés nem vizsgálja felül döntését, jogi útra terelik az ügyet.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását