2024. május 8. - Mihály

Katasztrófa lehet Iránban

Egy amerikai beavatozás Iránban olyan politikai hiba lenne, amely katasztrofális következményekkel járhat - mondta Alexander Losjukov orosz külügyminiszter-helyettes a Vremja Novoszti című napilap keddi számában. Az orosz diplomácia második embere bízik a
2007. szeptember 18. kedd 08:49 - Hírextra
"Nem tudom, hogy az amerikaiak bombáznak-e a Kaszpi-konferencia alatt, azt hiszem tartózkodni fognak ettől, különben komoly problémákkal kell szembesülniük" - mondta a diplomata.

"Meggyőződésünk, hogy nincs katonai megoldása az iráni helyzetnek. Ahogy az iraki helyzet rendezése is lehetetlen pusztán katonai eszközökkel,úgy az iráni is, ráadásul itt sokkal bonyolultabb problémák adódhatnak" - jelentette ki Losjukov.

Francois Fillon francia miniszterelnök szerint "rendkívül feszült" a helyzet Iránnal. Ezt azután jelentette ki hétfőn, hogy külügyminisztere, Bernard Kouchner vasárnap még háborút helyezett kilátásba a perzsa állam ellen, ha az nem hagy fel nukleáris fejlesztéseivel.

Robert Gates amerikai védelmi miniszter vasárnap azt mondta, hogy az Egyesült Államok elsősorban gazdasági és politikai nyomást alkalmaz Iránnal szemben, "de minden lehetőség az asztalon van."

Irán újraindította a hetvenes években felfüggesztett atomprogramját, állítása szerint azért. hogy hosszútávú megoldást találjon az ország lakosságának energiaellátására. A legtöbb nyugati állam ugyanakkor attól tart, a perzsa állam titokban atomfegyver kifejlesztésén dolgozik.
Forrás: Fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását