2024. április 27. - Zita

Gyújtogattak Kaliforniában

Gyújtogatás miatt csaptak föl a lángok Kaliforniában - közölték csütörtökön a rendőrök és Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) munkatársai. A hatóságok 70 ezer dollár (mintegy 12,5 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlottak föl annak, aki segít a gyújtogató v
2007. október 25. csütörtök 17:54 - Hírextra
Az FBI azért kapcsolódott be a nyomozásba, mert a tűz természetvédelmi, azaz szövetségi területen is pusztított.

Kaliforniában eddig öten vesztették életüket a tűzben, több ezer hektár erdő égett le, legalább 1500 ingatlan lett a lángok martaléka. A tűzoltók szerint még mintegy 70 ezer otthont fenyeget az állam déli megyéiben a tűz. Az időjárási viszonyok kissé javultak a katasztrófa sújtotta területen: az eddig rendkívül erős szél lassult, így a lángok sem terjednek olyan gyorsan tovább.

A Fox News hírtelevízió internetes oldalán azt közölte, hogy San Bernardino városában a rendőrség kedd éjszaka megölt egy férfit, aki a gyanú szerint tüzet akart gyújtani. Amikor a hatóság a férfi közelébe ér, az elszaladt, beugrott kocsijába és menekülni kezdett. Később egy rendőrautóval karambolozott. Ekkor lőtték le. A hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra a férfi kilétét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását