2024. május 4. - Mónika, Flórián

Huszonnégy kiló heroint foglaltak le

Egy évek óta Budapesten dolgozó vietnami drogterjesztő bandát fogott el a rendőrség és a Terrorelhárító Szolgálat hétfőn este a fővárosban. Öt vietnamit fogtak el, köztük a csapat vezetőjét. Huszonnégy kiló heroint is lefoglaltak a rendőrök.
2007. szeptember 18. kedd 16:49 - Hírextra
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói és a Terrorelhárító Szolgálat munkatársai titkos információk alapján jutottak el a vietnámiakból álló kábítószer-terjesztő csoporthoz. A rendőrök egy zuglói és a budai lakásra is lecsaptak. Az egyikben tizenöt, a másokban kilenc kiló heroint találtak - hangzott el a rendőrség Teve utcai központjában az ügyről tartott tájékoztatón. A XII. kerületi lakásból három vietnami a tetőn keresztül menekülni próbált, de sikerült őket is elfogni.

Az egyik elfogott vietnamiról kiderült, hogy 2001-ben egyszer már elfogták és el is ítélték drogterjesztés miatt. Kiutasították Magyarországról, de valahogy visszatért és folytatta a drogkereskedelmet. 2001-ben még csak kishalnak számított, azóta azonban egész terjesztő hálózatot épített ki. A most elfogott 28-31 év közötti férfiak 2000-óta foglalkoztak kábítószer árusítással. A lefoglalt heroin értéke 3-400 millió forint.

A rendőrség az utóbbi időben egyre több heroin-túladagolásról szerzett tudomást. Kiderült, hogy a vietnamiak szennyezett heroinjától halt meg több kábítószer-használó is. A rendőrség reményei szerint a mostani akcióval és a vietnámi banda elfogásával nagy mértékben sikerült visszaszorítani a fővárosi heroin-kereskedelmet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását