2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz: Gyurcsány gyáva

Egy éve tudjuk, hogy Magyarországnak gyáva miniszterelnöke van - ezzel kezdte beszédét Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője kedden az őszödi beszéd egyéves évfordulója kapcsán tartott Fidesz-gyűlésen, a budapesti Hajógyári-szigeten.
2007. szeptember 18. kedd 18:21 - Hírextra

A frakcióvezető kijelentését azzal támasztotta alá, hogy ha a kormányfő nem lenne gyáva, akkor a szocialisták választási programjában is szerepelt volna például a vizitdíj, a kórházi napidíj, a tandíj.
Szavai szerint, ha a kormányfő nem lenne gyáva, nem zárt körben mondta volna el a beszédet, hanem őszintén, nyíltan megvallotta volna a trükkök százait, amivel becsapták választóikat.

Hozzátette: ha a miniszterelnök nem lenne gyáva, akkor lebukása után lemondott volna, ahogy stabilés kulturált demokráciában ez szokás.

A kormányfő ehelyett mindent megtett, hogy hatalomban maradjon. "Ma Magyarországot olyan ember vezeti, aki elveszítette az emberek bizalmát" - jelentette ki Navracsics Tibor.

Mint mondta, az elmúlt egy évben Gyurcsány Ferenc mindent annak rendelt alá, hogy hatalmon maradjon, és kormányzás helyett mindennap kommunikációs helyzeteket akart túlélni. És ha a túléléséhez arra volt szükség, hadat üzent a társadalom szinte minden csoportjának - fűzte hozzá a politikus.

Kijelentette: Gyurcsány Ferencnek semmi sem drága, hogy hatalmon maradjon. Miközben látszólag akadálytalanul folytatja ámokfutását, napról napra közelebb kerülünk ahhoz, amikor távozik a közéletből - mondta. Szavait taps követte.

"Tudjuk, felelősségteljes munka vár ránk, helyre kell állítanunk Magyarországot" - hangsúlyozta, hozzátéve: "a mi felelősségünk, hogy Magyarországot kivezessük a káoszból, helyreállítsuk és elindítsuk a növekedés, a gyarapodás útján". Ennek érdekében kell összefognia mindenkinek - mondta.

Kijelentette: a Fidesz kész és alkalmas arra, hogy akár holnap új irányt szabjon Magyarországnak, hogy létrehozza a polgári Magyarországot, amely a törvény és a rend országa, amely a szabadság és a jólét országa. Egyszer már sikerült, sikerülni fog ismét - jegyezte meg.

"Gyurcsány Ferenc rossz, de múló epizód a Magyar demokráciában" - jelentette ki Navracsics Tibor.
Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője beszédében kijelentette: az országban és a fővárosban most már tartósan felfordulás van.

Egy évvel ezelőtt úgy gondoltuk, nemcsak egy különleges méretű hazudozás lepleződött le, hanem össze fog omlani az erre épülő szisztéma és struktúra is, azonban nem így történt, a hazugság hátára egyszerűen ráírták, hogy igazság - mondta.

Tarlós István úgy vélte: a szociális érzékenység ma nem a kormányzó baloldalon van, hanem éppen a jobboldalon. Hozzátette: a nemzetnek és a fővárosnak is felelősséget kell vállalnia mindazokért, akik készek javítani saját sorsukon.

Szerinte ezt a felelősséget átérezve kell a "polgári szociális gondolat" eszméjének érvényt szerezni a gyakorlatban. "Ezt az eszmét, ezt a gondolatot már nem veheti el tőlünk senki. Vigyük győzelemre!" - mondta a politikus, aki nagy tapsot kapott a rendezvény résztvevőitől.

Tarlós István beszédét megelőzően levetítették a "Best of Gyurcsány 2 - tovább dübörög a hazugság" című videoklipet. Az MSZP "Igen, igen" refrénű kampánydalának zenéjére készült montázsban részletek szerepeltek Gyurcsány Ferenc kormányfő több tv-interjújából, választási kampányfilmjéből, parlamenti felszólalásaiból, az őszödi beszéd hangfelvételéből és a tavaly őszi utcai megmozdulásokból.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását