2024. április 29. - Péter

Elárverezik a teheneket

Véget ért a másfél hónapos TehénParádé vándorkiállítás. Az ország hat nagyvárosában kiállított 25 tehénszobor visszakerült a TehénParádé műtermébe. A következő két hétben a művészek restaurálják az alkotásokat. A korábban meghirdetett időponttól eltérően,
2007. szeptember 18. kedd 11:02 - Hírextra
Csikós Gergely elmondta: a július 30-án indult köztéri kiállítást az elmúlt másfél hónapban Siófokon, Szegeden, Pécsett, Debrecenben és Győrben nézhették meg egy-egy hétig a járókelők. A vándorkiállítás utolsó állomása Budapest volt. Az alkotásokat az Erzsébet téren szeptember 16-ig láthatták az érdeklődők.

A főszervező arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az összes többi helyszínhez hasonlóan, úgy a fővárosban is a kedvenc alkotásnak "A világ gyerekszemmel" nevű színes tehénszobor bizonyult. A két hetes budapesti kiállítás ideje alatt csaknem négyezren szavaztak erre a munkára.

Érdeklődésünkre Csikós Gergely elmondta: idén senki nem rongálta meg a tehénszobrokat, de az elmúlt másfél hónapos utazás megviselte az alkotásokat. A következő két hétben ezért a TehénParádé műtermében hozzák helyre a kisebb baleseteket szenvedett jószágokat.

A rendezvény végén a tavalyi évhez hasonlóan, a szervezők az összes elkészült munkát elárverezik. A jótékonysági aukciót azonban nem a korábban meghirdetett időpontban, vagyis szeptember 22-én tartják meg. Az árverés október 2-án este fél hétkor kezdődik a Gresham Palotában, tájékoztatta szerkesztőségünket a TehénParádé főszervezője.

Tavaly csaknem húsz millió forint jött össze az aukción, akkor 41 tehén kelt el. A legdrágábban ef Zámbó István "Tehén szimbólumokkal" című munkája kelt el, azért a tehénszoborért 1 millió 700 ezer forintot adtak.

Ahogyan tavaly, úgy idén is minden alkotás kikiáltási ára 200 ezer forintról indul. A szervezők bíznak abban, hogy ebben az évben is több millió forint fut be a 25 árverezésre kínált alkotásból. Az aukció bevételéből a krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatását szervező Bátor Tábor Alapítványt támogatják a Tehénparádé szervezői.

További információ a rendezvényről a: www.tehenparade.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását