2024. május 3. - Tímea, Irma

10 milliárd forint parkolásért

Az V. kerületi önkormányzat 10 milliárd forint bírságot rótt ki az Egészségügyi Minisztériumra jogtalan közterület-használatért - áll az önkormányzat keddi közleményében. Emellett levélben szólították fel a tárcát, hogy két héten belül szabadítsa fel a sz
2007. szeptember 18. kedd 18:37 - Hírextra
Az önkormányzat azt is közölte: amennyiben ez nem történik meg, október 1. után hatósági eszközökkel távolítják el a parkoló körül lévő láncokat és kerítéseket.

A belvárosi képviselőtestület a múlt hét végén elutasította a minisztérium minden fellebbezését és jóváhagyta a polgármester nyár folyamán meghozott döntéseit. Így helybenhagyták azt a határozatot is, amely a jogtalan területhasználatért 10 milliárd bírság megfizetésére kötelezte a tárcát - áll a közleményben. Ennek alapján a polgármester kedden ismét inkasszót nyújtott be a Magyar Államkincstárnak, kérve, hogy a képviselőtestület döntésének megfelelően az államkincstár fizesse ki az Egészségügyi Minisztériumra kirótt bírságot.

A V. kerület csaknem egy éve harcol azért, hogy a helyi közintézmények ne zárják le azokat a területeket, amelyeket parkolónak használnak, illetve fizessék ki azok használati díját. Az ügyben több mint 20 közintézménnyel már megszületett a megállapodás, már csak az Egészségügyi Minisztériummal nem sikerült megegyezniük. A tárca ugyanis azt állítja, övé a terület, és ezt akár a bíróságon is hajlandó bizonyítani.

Rogán Antal, az V. kerület polgármestere korábban azt mondta: mivel a minisztérium nem fellebbezte meg az önkormányzat határozatát, ki kell fizetnie 5 évre visszamenőleg a maximális használati díjat és a maximális büntetést, amely összesen több mint 10 milliárd forint. Ezért a polgármester még nyáron azonnali beszedési megbízást, azaz inkasszót nyújtott be a tárca számlájára. A Magyar Államkincstár, amely az Egészségügyi Minisztérium számláját is kezeli, egyelőre azonban nem utalta át az önkormányzatnak a kért összeget. A képviselőtestület hétvégén megerősítette a polgármester nyári döntéseit, ezért nyújtották be ismét kedden az inkasszót.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását