2024. május 8. - Mihály

Parlament: terítéken az egészségügy

Harrach Péter (KDNP) hangsúlyozta: radikálisan kell növelni az alapellátás és a házi gondozás támogatását. Korózs Lajos (MSZP) erre reagálva közölte: a kormánynak ez szándékában áll.
2007. szeptember 18. kedd 18:31 - Hírextra

A kereszténydemokrata Puskás Tivadar úgy fogalmazott, kusza és koncepció nélküli a törvényjavaslat. Hozzátette azt is, helyes ugyan, hogy az előterjesztés növeli az önkormányzatok mozgásterét a szociális ellátásban, de ehhez nem biztosít elegendő pénzt.

Heintz Tamás (Fidesz) hozzászólásában arról beszélt, vizsgálni kellene, hogy az idős korú személyek hozzátartozóinak milyen a vagyoni helyzete. A képviselő hozzátette: kapcsolódó módosító indítványt nyújt be erről.

A fideszes Ékes Ilona szerint "borítékolható a káosz" a törvényjavaslat elfogadása esetén.
"Kérem az előterjesztőt, hogy vonja vissza javaslatát" - mondta Ékes Ilona.

A vita ezen szakaszában elhangzott ellenzéki hozzászólásokkal kapcsolatban Csizmár Gábor, a szociális tárca államtitkára azt mondta, azért szükséges a gondozási szükséglet valamifajta mérése, mert ezt ma senki sem kíséri figyelemmel, így a szociális támogatások nem oszlanak el megfelelően. Kitért arra is, meg kell akadályozni, hogy ugyanazt a támogatást kétszer lehessen igényelni.

A törvényjavaslat azt célozza, hogy stabilabb és kiszámíthatóbb legyen az ellátás - mondta CsizmárGábor.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását