2024. április 29. - Péter

Mától Nyelvparádé

Csaknem száz magyar és külföldi nyelviskola, kulturális intézet, internetes nyelvoktató cég, nyelvvizsgaközpont, idegennyelvű-, tankönykiadó és távoktató cég várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig a nyolcadik fővárosi Nyelvparádén.
2007. szeptember 7. péntek 10:17 - Hírextra
A nyelvoktatási szakma legnagyobb hazai seregszemléjét a Westend City Center Millennium tetőteraszán rendezik, ahol nemcsak az oktatási segédeszközök gyártói, forgalmazói próbálják megszólítani a fiatalokat. Az előadások, szakmai bemutatók és zenei programok mellett lesznek ingyenes bemutató órák is, ahol a nyelvtanulók különböző trükköket leshetnek el, a nyelvvizsgaközpontok standjain pedig próbavizsgát is lehet tenni.

A rendezvény idei vendége Ausztrália lesz. A látogatónak alkalma nyílik megismerkedni az ország kulturális és turisztikai érdekeségeivel, illetve az ottani iskolák kínálta nyelvtanulási lehetőségekkel - mondta Légrádi Tamás, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének alelnöke.

Ami a nyelvtudást illeti, Magyarország uniós összehasonlításban még mindig sereghajtónak számít, de a rendszerváltás óta valamelyest javult a helyzet. Jelenleg a felnőtt lakosság 16-17 százaléka beszél egy idegen nyelvet alapszinten - 15 évvel ezelőtt ez még csak 8-9 százalék volt. Középfokú nyelvtudással 8 százalék dicsekedhet, míg felsőfokon mindössze 3 százalékuk beszél. A nyelvek rangsora régóta nem változott: első helyen az angol, a második helyen a német áll, utánuk az újlatin nyelvek (olasz, francia) következnek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását