2024. április 25. - Márk

Gusztos nem bírja a pontatanságot

Veszélyes precedensnek tartja Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető -helyettese azt, hogy hétfőn körülbelül másfél órát csúszott az Országgyűlés munkája, miután a szocialista frakció rendkívüli szünetet és a rendészeti miniszter meghallgatását kezdeményez
2007. szeptember 17. hétfő 17:47 - Hírextra

A parlamentnek ennél sokkal komolyabb válsághelyzetben is stabilan kell működnie - mondta a liberális politikus a Független Hírügynökségnek.

Két dolgot nem szabad a múlt hét hétfőn történtekkel kapcsolatban tenni: elbagatellizálni, vagy eltúlozni -mondta Gusztos Péter, hozzátéve, ebből az egyik most megvalósult a rendkívüli Házbizottsági ülés összehívásával. Az SZDSZ frakcióvezető -helyettese úgy fogalmazott: "szélsőséges, adott esetben az Országgyűlés munkáját megakadályozni kívánó tüntetőkkel szemben a rendőrségnek kötelező fellépni, de nagyon veszélyes precedensnek tartom, hogy a múlt héten randalírozó tucatnyi tüntető miatt 1,5 órát álljon a parlamenti munka. "

Több kormánypárti képviselőt is megfenyegettek az elmúlt egy hétben ismeretlenek. Az MSZP-s képviselők ezért, illetve a múlt hétfői események - amikor néhányukat megtámadták a parlament parkolójából kifelé menet - miatt kérték a hétfői plenáris ülés felfüggesztését és a rendkívüli házbizottsági ülés összehívását.

Az ülést követően Takács Albert elmondta: a múlt hétfői események hatására biztosítani kell a parlament kijáratait, hogy minden képviselő szabadon eljusson akár a tömegközlekedési eszközökig, akár az autójáig.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását