2023. szeptember 25. - Eufrozina, Kende

Öreg japánok

Ötven év múlva a japán népesség több mint 40 százaléka 65 év feletti lesz, és ez az arány már jelenleg is 21,5 százalék - figyelmeztetett egy kormányjelentés, amely a hétfői Idősek napján látott napvilágot a japán sajtóban.
2007. szeptember 17. hétfő 11:55 - Hírextra

A japán belügyi és kommunikációs minisztérium adatai szerint a 127,76 millió állampolgárból 27,44 millió már betöltötte a 65. életévét. Ebből a nyolcvanasok száma 7,13 millió, kétharmaduk nő - a 80 éven felülik száma első ízben lépte át a hétmilliós határt.

A felmérés szerint miközben a születések száma egyre csökken, a tavalyi adatokhoz képest érezhetően nőtt az idősek száma. 2006-ben 26,57 millióan tartoztak ebbe a korcsoportba.

Egy korábbi minisztériumi dokumentum szerint a 30 milliósnál népesebb, 37 ország csoportjában az ázsiai szigetország társadalma öregszik el a legnagyobb ütemben.

Ennek pedig rendkívül súlyos következményi vannak - kondította meg a vészharangot a jelentés -, ugyanis, míg manapság 3,3 dolgozó adójából lehet eltartani egy 65 éven felülit, ötven év múlva mindössze 1,3 munkavállaló korúnak (azaz 15-64 évesnek) kell majd kitermelnie ezt az összeget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását