2024. április 24. - György

Medveepe után kutatnak

Terhességi teszthez hasonló módszerrel medveepe és más, a medvéből készült összetevők után kutatnak a malajziai hatóságok a kínai orvosságokban.
2007. szeptember 17. hétfő 11:59 - Hírextra

A malajziai vadvédelmi hatóság emberei a hagyományos kínai orvosságokat forgalmazó üzleteket vizsgálják országszerte, hogy biztosak legyenek benne, a gyógyszerek nem tartalmaznak a védett állatokból készült hatóanyagokat.

A tesztekhez használt szettet az Állatvédelmi Világszövetség (World Society for the Protection of Animals, WSPA) vezette be még az év elején. A terhességi tesztekhez hasonló, egyszerű vizsgálat öt percen belül kimutatja, hogy az adott minta tartalmaz-e medveproteint.

A hatóság szerint a vizsgálat nagyban segíti munkájukat, a hónap elején kezdett program során már számos esetben foglaltak le orvosságmintákat.

Az 1992 óta a CITES védelme alatt álló medvék epéjét főként a hagyományos kínai gyógyászatban alkalmazott szerek készítéséhez használják.

Számítások szerint 12 ezer medve él fogságban Kínában, Koreában és Vietnamban kis ketrecekben borzalmas körülmények között, és az állatokat naponta vetik alá fájdalmas epelecsapolásnak, amelybe közülük sokan bele is pusztulnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását