2024. április 25. - Márk

Gúnyt űz a parlamentből a koalíció?

Mikola István, a Fidesz egészségpolitikusa Taigetosz-szindrómáról beszélt, amikor azt fejtette ki sajtótájékoztatóján hétfőn, Budapesten, hogy az egészségbiztosítási átalakításával a szegény, elesett és nyugdíjas polgárok kiszorulnak az ellátásból.
2007. szeptember 17. hétfő 19:19 - Hírextra

A képviselő hozzátette: a koalíciós pártok "figyelemelterelő akcióval" próbálják a parlament és az emberek figyelmét elterelni a legnagyobb paradigmáról, a biztosítási rendszer privatizációjáról.
Mint fogalmazott, a kormánytól az emberek azt várják, hogy elmondja, mire számítsanak az átalakítás során. "Ez nem történt meg" - tette hozzá.

Az egészségügyi bizottság ellenzéki alelnöke azt mondta: ez a történet arról szól, hogy megemelik a járulékot, és életbe lép a Taigetosz-szindróma, ami Mikola István értelmezésében annyit jelent, hogy a szegény, az elesett, a nyugdíjas kiszorul az ellátásból és elveszíti a gyógyulás esélyét.
"Csak igen nagy társadalmi tiltakozással, mozgósítással, a jogállami lehetőségeink minden eszközét igénybe véve lehet megakadályozni a kormányzat ámokfutását, az egészségbiztosítási rendszer privatizációját (...)" - fogalmazott Mikola István.

Az ellenzéki képviselő a kormány figyelemelterelő akciójának nevezte, hogy az Országgyűlés - szavai szerint - másfél órás szünetre kényszerült, mert a kormánypárti képviselők megijedtek az sms-fenyegetésektől és a virágládák mögött sorakozó tüntetőktől. A koalíciós partnerek gúnyt űznek a parlamentből - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását