2024. május 5. - Györgyi

Cenzúra az Emmy-gálán

Megcenzúrázták a hollywoodi Emmy-gálán beszédet mondó Sally Fieldet, aki a háborúk ellen emelte volna szavát.
2007. szeptember 17. hétfő 19:13 - Hírextra

A kétszeres Oscar-díjas színésznő a Fivérek és Nővérek sorozatért vehette át a legjobb drámai hősnő díját. A televíziós Oscarnak is tekintett elismerés átvételekor azonban nem mondhatta el, amit akart, mert egy mondat közepén a hangját "kisípolták".

"Ha az anyák kormányoznák a világot, nem lenne egyetlen isten..." - eddig hallhatták az amerikai nézők Sally Field mondatát, akinek további szavait a káromkodások törlésére használt sípoló hanggal bírálták felül. Még a kamerát is elfordították róla.

Az Egyesült Államokkal szemben Kanadában azonban végighallgathatták a tévénézők a színésznő gondolatát, ott ugyanis nem sípoltak bele szavaiba. Az anyákat méltató Field nyilvánvalóan az iraki háború ellen akarta felemelni szavát, amikor úgy fejezte be mondatát: "...nem lenne egyetlen istenverte háború sem."

A színésznő később kijelentette, hogy legszívesebben többet káromkodott volna a színpadon. Mint kifejtette, azt akarta mondani, hogy ha az anyák irányítanák a világot, akkor nem kellene a gyerekeiket mészárszékekre küldeni. Felháborítónak találta, hogy a közvetítésből kivágták szavait.

A Field által használt szó - "istenverte" - egyébként egy 2004-es döntés értelmében nem minősül olyan durva kifejezésnek, amelynek használata tilos a televízió képernyőjén. Az elektronikus média szabályozására hivatott Szövetségi Kommunikációs Felügyelet (FCC) akkor foglalt állást az ügyben, amikor Bono, a U2 ír rockegyüttes sztárja nagy felháborodást keltve szitkozódott a 2003-as Golden Globe-gálán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását