2024. május 2. - Zsigmond

A tigrisek visszatértek

Legalább húsz tigris bukkant fel újra Nyugat-India trópusi esőerdeiben, majdnem három évtizeddel azután, hogy a kutatók azt hitték, az állatokat az orvvadászok teljesen kiirtották a régióban.
2007. szeptember 17. hétfő 13:55 - Hírextra

Húsz tigris bukkant fel India nyugati esőerdeiben, majdnem három évtizeddel azt követően, hogy a kutatók úgy hitték, az orvvadászok már kiirtották a nagymacskákat ezen régióban. A ragadozókat egy 800 négyzetkilométeres, hegyvidéki erdőségben látták Maharashtra államban. Ezzel ritkának számító, jó hírt hoztak egy olyan országban, mely igen gyorsan veszíti el vadvilágát az orvvadászat és élőhely- pusztítás miatt.

Vishwas Sawarkar, az indiai Vadvédelmi Intézet korábbi vezetője szerint, "bár megfelelő erdőtakaró, ideális élőhely és ideális zsákmánybázis állt rendelkezésre, Sahyadri körzetében a hetvenes évek vége óta nem láttak tigriseket". A szakember becslései szerint most legalább húsz állat él a régióban. A nagymacskákat egy jelenleg is zajló, az államban a tigrisek egyedszámát feltérképező kutatás során fedezték fel.

 India a kutatók szerint a világ életben lévő tigrisei felének ad otthont, ám egy 2001-es és 2002-es számlálás szerint, az állatok száma egy évszázaddal ezelőtt 40 ezerről, 3642 egyedre csökkent. Az állatvédők szerint, a nagymacskák jelenlegi egyedszáma 1300 és 1500 között lehet, a jelenleg folyó, az év második felében publikálandó "népszámlálás" előzetes adatai szerint.

A nagymacskák hiánya miatt, sokan - többek között az orvvadászok és állatvédők is - azt hitték, hogy a tigrisek teljesen kihaltak Sahyadri tartományában. Ezen régió egybefügg hegyláncból áll, mely India nyugati szélén terpeszkedik. A szakemberek szerint, az utolsó, még életben lévő tigrisek profitálhattak abból, hogy az orvvadászok más területek felé fordultak. A tigrisek testrészeit a tradicionális kínai gyógyászatban használják, míg bőrük több ezer dollárt ér. Az állatvédők azt remélik, hogy a hatóságok most védett tigrisrezervátumnak deklarálják Sahyadrit.



Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását