2024. május 9. - Gergely

Görögországban a Tejút

Fliegauf Benedek legújabb filmje, a Tejút meghívást kapott Görögország egyik legnagyobb nemzetközi filmes seregszemléjére; Hollandia nemzetközi filmfesztiválján, Vlissingenben Bollók Csaba, Goda Krisztina és Szász János játékfilmjeit vetítik - közölte a M
2007. szeptember 17. hétfő 13:59 - Hírextra

Fliegauf Benedek Locarnóban Arany Leopárd-díjjal kitüntetett filmjét a 13. Opening Nights filmfesztivál "Cinema on the Edge" elnevezésű válogatásában vetítik Athénban - mutatott rá Papp Csaba.

A filmunió munkatársa hozzátette: a nagy nemzetközi elismertségnek örvendő, szerdán kezdődő athéni seregszemle ebben a válogatásban a filmművészet határait feszegető forradalmi alkotásokat mutat be.

Fliegauf Benedek 2004-ben Dealer című filmjével megnyerte az athéni seregszemle fődíját, az Arany Athénét - emlékeztetett közleményében Papp Csaba.

Szász János rendezése, a Csáth Géza műveiből készített, Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című alkotás Hollandiában versenyez. A "Filmek a tengernél" mottóval, kilencedik alkalommal megrendezett vlissingeni nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjának témája az irodalom és film kölcsönhatása.

Az északi-tengeri kikötővárosban a napokban megkezdődött filmünnepen versenyen kívül mutatják be Bollók Csaba Iszka utazása és Goda Krisztina Szabadság, szerelem című munkáját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását