2024. május 6. - Ivett, Frida

Tucatnyian tüntetnek a Hősök terén

Néhány tucat nemzetiszínű, illetve árpádsávos zászlós tüntető részvételével kezdődött szombat délelőtt a budapesti Hősök terén a nemzeti nagygyűlésnek hirdetett kormányellenes tüntetés - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.
2007. szeptember 15. szombat 12:31 - Hírextra

A magukat Kossuth téri tüntetőknek nevezőket tömörítő tucatnyinál több szervezetből létrehozott Nemzeti Koordinációs Testület ezt a demonstrációt tekinti az október 23-án kezdődő Nemzeti Kerekasztal egyik előkészítésének. Az estig tervezett rendezvény nyitányaként ismertették a tervbe vett alkotmányozó nemzetgyűlés feladatait sorba szedő 23 pontot, majd köszönetet mondott a nagygyűlés megrendezéséhez szükséges pénzt adományozó személyeknek. Név szerint kiemelték Schuszter Lórántot, a P. Mobil rockegyüttes énekesét és Bethlen Farkast, Verőce polgármesterét.

Zámbó Károly római katolikus pap a miniszterelnök egy éve nyilvánosságra került elhíresült őszödi beszédének kapcsán "példátlan országgyalázásról, egy csalással megnyert választásról" beszélt. Példátlannak nevezte, hogy "ezt a lelepleződött, csaló bandát nem sikerült eltakarítani".

A Hősök terét, amelyen színpadot állítottak fel a szónokoknak kordon választja el az autóforgalomtól. A helyszínen kis létszámú rendőri jelenlét tapasztalható.

A szervezők bejelentették, hogy a rend biztosítását a Pannon Nemzeti Gárda nevű szervezet vállalta, amelynek aktivistái - általában fekete pólós, nemzetiszínű karszalagot viselő fiatalok - meg is jelentek a téren. A rendőrök ugyanakkor lebontatták azt az engedély nélkül állított sátrat, amelyben a Pannon Nemzeti Gárda tagjai ételt osztottak a demonstráció résztvevőinek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását