2024. április 28. - Valéria

Összejöttek a polgárőrök

Mintegy kétezer polgárőr vett részt szombaton az ózdi stadionban tartott megyei polgárőrnapon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség vezető ereje az országos polgárőrségnek, meghatározó szereplője a szervezetnek - mondta Túrós András, az Ország
2007. szeptember 15. szombat 13:44 - Hírextra

Az Országos Polgárőr Szövetség 1910 egyesületet tömörít, a szövetség 79.229 polgárőr kiemelten közhasznú szervezete. Az 1989-ben kezdődött mozgalom mára beékelődött a magyar társadalomba. A polgárőrök bűnmegelőzési munkája - a kistelepüléseken, a városokban és a fővárosban is - elengedhetetlen - részletezte Túrós András.

Csóra György, a Borsod megyei Polgárőr Szövetség elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a megyében 214 egyesületben mintegy 7.946 polgárőr dolgozik. Minden polgárőr térítés nélkül végzi feladatát.

Európában is egyedülálló a szervezet, a polgárőrség egyfajta hungaricum - fűzte hozzá.
Beszámolt arról, hogy Borsodban példaértékű a polgárőrség, a rendőrség és a határőrség közötti együttműködés, valamint külön kiemelte az önkormányzatokkal való jó kapcsolatot, ami elengedhetetlen a munkájukhoz. Példaként említette, hogy az elmúlt időszakban 29 gépkocsit kapott a megyei polgárőr szövetség a megyei rendőr-főkapitányságtól, illetve a határőrség is biztosított járműveket, köztük két terepjárót.

Az ózdi eseményen a polgárőrség országos és megyei vezetése mellett részt vett Béndek József, a határőrség országos parancsnoka, Kökényesi Antal megyei rendőr-főkapitány, illetve több megyei kapitányság vezetője is. A tervek szerint Bencze József országos rendőrfőkapitányt is várták, aki azonban egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott elmenni a rendezvényre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását