2024. április 30. - Katalin, Kitti

A tűzoltók alig győzik

Naponta több tucat bejelentés érkezik a tűzoltókhoz azzal kapcsolatban, hogy az árvíz és a felhőszakadások miatt szivattyúzást kérnek pincékből, sportpályákról, de a tűzoltóság az árhullám levonulásáig türelmet kér a lakosoktól - mondta a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője pénteken az MTI-nek.
2009. július 3. péntek 20:13 - HírExtra
Dobson Tibor kiemelte: amíg a megduzzadt folyók nem apadnak le, a tűzoltók nem tudják végrehajtani a szivattyúzást, mert a talajvíz visszaszivárog, kimossa a házak alapját, és ez statikailag meggyengítené az épületeket.

A szóvivő közlése szerint a hétvégére várhatóan több száz bejelentés érkezhet az ország tűzoltóságaihoz, de arra kérik a lakosokat, legyenek türelemmel, a szivattyúzási igényeknek mindenhol eleget fognak tenni.

Elmondta azt is, hogy az elöntött pincékből és sporttelepekről 10-12 centiméternél kisebb vízmennyiséget a tűzoltók már nem tudnak kiszivattyúzni technikai okokból, azt a lakosoknak kell megtenniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását