2024. április 25. - Márk

Új módszer a fogyatékkal élőket oktatók számára

Új módszert dolgozott ki több ország hasonló szervezeteivel közösen a Kézenfogva Alapítvány a fogyatékkal élő embereket oktatóknak. Ez az ígéretek szerint könnyebbé és gyorsabbá teszi a fogyatékkal élők tanulását.
2007. szeptember 14. péntek 20:36 - Hírextra
A módszertant két év alatt felmérések alapján dolgozták ki, amelyeket Angliában, Hollandiában, Bulgáriában, Luxemburgban, Írországban és Magyarországon készítettek korábban. Az oktatóknak itthon egyébként az okozza a legnagyobb nehézséget, hogy megtanítsák a fogyatékkal élőknek, miként kezeljék viselkedési problémáikat.

A Kézenfogva Alapítvány szakemberei a kidolgozott tréning-anyagba beillesztették a gyorsított tanulás és az úgynevezett playback technika elemeit. A drámatechnikára épülő rendszerben a sérült emberek színházi módszerek segítségével tanulják meg kezelni érzelmeiket, főleg az agressziót - mondta a Független Hírügynökségnek Baráth Andrea, a Kézenfogva Alapítvány kommunikációs vezetője. A gyorsított tanulás a fogyatékkal élők összes érzékszervét használja a tanulás segítéséhez. Az oktatók egyebek mellett színek, hangok, rímek segítségével fejleszthetik a tanulási képességet.

A módszer néhány hónap múlva elsajátítható lesz a Kézenfogva Alapítványnál, ha minden engedélyt megszereznek hozzá - ez néhány hónap múlva várható. Az Európai Unió Leonardo da Vinci programja által finanszírozott kétéves "Contiempo" nevű program eredményeit egy budapesti konferencián ismerhetik meg az érdeklődők hétvégén.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását