2024. május 6. - Ivett, Frida

A parlament megszavazta az új kormányfő kinevezését

Az orosz duma pénteken elsöprő többséggel szavazta meg az új kormányfő, Viktor Zubkov kinevezését. A parlament alsóházában 381 igen és 47 nem szavazatot kapott a politikus, nyolcan pedig tartózkodtak.
2007. szeptember 14. péntek 20:27 - Hírextra
Zubkov, aki szombaton ünnepelte 66. születésnapját, arról beszélt a parlamentben a szavazás előtt, hogy biztosítani fogja a gazdasági és szociális téren elért eredmények stabilitását. Emellett fontosnak nevezte az innovációt és a hadiipar fejlesztését is. Zubkov megígérte: mérsékelni fogja az inflációt, úgy, hogy a makrogazdasági stabilitás és a szociális juttatások, mint amilyen a nyugdíj, megmaradjanak. Mint fogalmazott: "szükségünk van a gazdasági növekedésre, de nem csak magunk, vagy a statisztika miatt, hanem azért hogy az emberek is jól éljenek. Azok, akik egész életükben dolgoztak, megérdemlik, hogy tisztességes nyugdíjas koruk legyen"-hangoztatta az új kormányfő.

Zubkov azt is bejelentette: minisztercseréket tervez a kabinetben, ám, hogy kit váltana le, azt egyelőre nem hozta nyilvánosságra. Az AFP hírügynökségnek nyilatkozó elemzők szerint German Gref gazdaságfejlesztési miniszter bársonyszéke inoghat most: a tárcavezetőnek nem sikerült elérnie, hogy Oroszország a Kereskedelmi Világszervezethez csatlakozzon.

Vlagyimir Putyin elnök szerdán nevezte ki Viktor Zubkovot a kabinet élére. Az új kormányfő kevéssé ismert a közvélemény előtt. A korábban üzletemberként tevékenykedő férfi azonban rendkívül szoros kapcsolatot ápol Putyin elnökkel.

Oroszországban jövőre választanak új elnököt. Az alkotmány értelmében Vlagyimir Putyin már nem indulhat újra a tisztségért.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását