2024. május 21. - Konstantin

Támogat a Patrónus

Patrónus néven kulturális társaságot alapított a Szigetvári Takarékszövetkezet és az Alexandra Kiadó, hogy vállalkozók és magánszemélyek bevonásával anyagilag támogassák a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programot - közölte a bank elnöke pé
2007. szeptember 14. péntek 21:30 - Hírextra

A szervezetnek bárki tagja lehet, aki valamekkora összeggel, vagy egyéb erőforrással segítené a rendezvénysorozat sikeres megvalósítását - mondta el Kiss Endre sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a takarékszövetkezet és a kiadó indulásként 5-5 millió forintot már befizetett a társaság számlájára.
A bankvezető hangsúlyozta: nem az EKF nagyberuházásainak befejezéséhez, hanem egy-egy komoly kulturális esemény, vagy ötlet megvalósításához szeretnének hozzájárulni.

Kiss Endre utalt rá, hogy Baranyában összesen 45 ezer, a Baranya, Somogy és Tolna alkotta Dél-Dunántúlon 110 ezer vállalkozást tartanak nyilván. Ha Baranyában minden vállalkozó ezer forintot adna, 45 millió, ha a régió összes cége, akkor 110 millió forint gyűlne össze, amelyből komoly produkciókat lehetne finanszírozni.

Hozzátette: a társaság alapítói gondoltak a lakosság esetleges hozzájárulásaira is, ezért a bank egyik pécsi fiókjában perselyt helyeznek el, melyben az ő adományaikat gyűjtik.

Kiss Endre megjegyezte, a Patrónus Pécsi Kulturális Társaság alapítását az elmúlt időszak sajtóhírei is motiválták. Több cikk írója ugyanis kritikaként fogalmazta meg, hogy a helyi vállalkozók nem fognak össze a program sikeréért.

Tasnádi Péter, Pécs szocialista polgármestere és Hargitai János, a baranyai közgyűlés kereszténydemokrata elnöke örömének adott hangot a társaság megalakulása kapcsán, és hangsúlyozták: mindenben támogatni fogják e vállalkozói kezdeményezést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását