2024. május 2. - Zsigmond

Megkezdődött a sorozatgyilkos pere

A 49 rendbeli gyilkossággal és három gyilkossági kísérlettel vádolt Alekszandr Picsuskin perében pénteken kezdődött meg a tulajdonképpeni tárgyalás, miután csütörtökön kiválasztották az esküdteket.
2007. szeptember 14. péntek 21:24 - Hírextra

A nap meglepetése az volt, hogy a gyilkos, aki korábban nemcsak beismerte tetteit, hanem több gyilkosságról számolt be, mint ahányról a rendőrség tudott, a bíró kérdésére, hogy bűnösnek vallja-e magát, váratlanul kijelentette: "Egyelőre nincs tisztázva a személyes jellememet illető néhány kérdés, ezért ma nem vallhatom magamat bűnösnek, nem mondhatom, hogy +igen+, vagy hogy +nem+, és nem teszek semmiféle vallomást".

Ügyvédje szerint Picsuskin arra utalt, hogy tetteinek indító okaira eddig nem derült fény.
Picsuskin áldozatai között a vádirat szerint 48 férfi és négy nő volt, s a férfiak közül kettő, a nők közül egy maradt életben.

A férfi először 1992-ben gyilkolt, amikor megsértődött későbbi áldozatára. Legközelebb 2000-ban ölt: akkor egyértelműen az volt a célja, hogy minél több ember életét oltsa ki. Általában alkoholistákkal ismerkedett meg, bizalmukba férkőzött, a bicai parkerdőbe csábította, ott az eszméletlenségig leitatta, majd különféle módon megölte és a csatornába dobta őket.

A következő évben Picsuskin új módszerekkel kísérletezett: az egyik áldozatát a 16. emeletről dobta ki, többeket pedig egy saját készítésű lőfegyverrel gyilkolt meg.

2005-ben a férfi már tíz embert gyilkolt meg, közülük nyolcat különös kegyetlenséggel. 2006-ban, az őrizetbe vételéig eltelt fél év alatt öt ember esett áldozatául.

A vádhatóság és a védelem a bíróval megállapodott a per menetéről: eszerint előbb az ügyészség, majd a védelem tanúit és bizonyítékait hallgatják ki, illetve vizsgálják meg, a vádlott pedig akkor tehet vallomást, amikor akar.

A pert - amely várhatóan két hónapig tart, és amelyen közel 100 tanút hallgatnak majd meg - a pénteki tárgyalási nap után hétfőre napolták el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását