2024. április 27. - Zita

Magyar ősz New Yorkban

Gazdag magyar kulturális ősz lesz New Yorkban, széles választékú programot szervezett Magyar Kulturális Intézet, többek között Nádas Péter író és Tarr Béla filmrendező is az Egyesült Államokba látogat.
2007. szeptember 14. péntek 13:19 - Hírextra

A szeptemberi szezont egy klasszikus nyitja: Krúdy Gyula Napraforgó című munkájának angol megjelenése alkalmából John Lukacs történész professzor, Krúdy-specialista mutatja be az amerikai közönségnek a John Batki fordításában megjelent kötetet.

A Brooklyn-híd lábánál szeptember végén tartandó három napos művészeti óriásfesztiválnak (Dumbo Arts Festival) először lesz vendége egy ország, jelen esetben Magyarország, amelyet olyan fiatal képzőművészek képviselnek, mint a HINTS csoport, Eperjesi Ágnes, Nemes Csaba, Schnéemeier Andrea, Német Hajnal és a Kétfarkú Kutya Pártként ismert utcai akciócsoport.

Nagy érdeklődésre tarthat majd számot a töltött káposzta projekt: amerikai művészeket kért fel arra az Intézet - együttműködve a Magyar Turizmus Zrt.-vel - hogy e tipikus magyar étel által ihletett művészeti alkotásokat hozzanak létre.
Október elején amerikai színészek olvassák fel Hamvai Kornél Castel Felice című új drámáját, illetve Háy János Gézagyerek című régebbi, de az amerikai közönség előtt még ismeretlen művét.
A New York Filmfesztivál programjában mutatják be Tarr Béla Londoni ember című filmjét a rendező jelenlétében.

Két magyar képzőművészeti illetve építészeti kurátor szervezésében - együttműködve a román és a szlovák kulturális intézettel - amerikai művészek közreműködésével egy hónap múlva nyílik meg a The Other City című kiállítás, amely azt vizsgálja, mit adnak és mit vesznek el az életünkből a lakótelepek.

A két hónapig tartó kiállítás ideje alatt szervezett beszélgetések azt kutatják, mennyiben esztétikai és mennyiben szociológiai probléma ez a kérdés. Kiállító magyar művészek: Keserue Zsolt, Mécs Miklós, Szabó Sarolta és Erhardt Miklós. November elején Nádas Péter látogat New Yorkba, abból az alkalomból, hogy válogatott esszé és novellagyűjteménye jelenik meg a Farrar Straus and Giroux kiadónál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását