2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Brutális fűtésárak

Egy 52 négyzetméteres lakást támogatás nélkül földgázzal évi 184, távfűtéssel 210 ezer forintból lehet kifűteni
2007. szeptember 14. péntek 20:20 - Hírextra
A szinte folyamatos drágulás ellenére hazánkban még mindig a földgáz a legkedveltebb tüzelőanyag-típus - írja a Népszava. A cikk szerint a légnemű energiahordozót a lakosság mintegy 70 százaléka használja fűtésre. A szakértok szerint az elkövetkező években sem várható a tüzelőanyag-használati szokások jelentős változása, és mintegy 17 százalékos részarányával marad a második helyezett a távfűtés. Egyéb tüzelőanyagot - szenet, fát - ma már csak a háztartások kevesebb mint 15 százaléka használ - írja a lap.

A gázfűtés alkalmazása - a legmagasabb ártámogatással számolva - egy átlagméretű, 52 négyzetméteres lakásban évente nagyjából 111 ezer forintos kiadást jelent, ugyanennél a lakásnál támogatás nélkül már 184 ezer forintot kéne fizetni. A cikk szerint a távfűtés a legmagasabb állami kompenzációval számolva évi 126 ezer forintra jönne ki, támogatás nélkül a számla 210 ezer forintra rúgna.

Egy átlagos méretű lakást PB-gázzal 485 ezer forintért lehet egy szezonon át fűteni, ugyanerre áram igénybevétele esetén 318 ezer forintot, fatüzeléskor 135 ezer forintot, a barnaszén használata esetén pedig 109 ezer forintot kellene költeni - olvasható az újság mai számában.
Forrás: www.gazdasagiradio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását