2024. május 7. - Gizella

A Körcsarnokban lesz a kézilabdagála

Az eredetileg kijelölt Kossuth tér helyett a Körcsarnokban rendezik meg jövő kedden a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) gáláját.
2007. szeptember 14. péntek 07:05 - Hírextra

Erről az öt parlamenti párt és az MKSZ egyeztetése alapján született döntés, amelyet csütörtökön sajtótájékoztatón ismertettek. A módosításra azért került sor, mert a fesztivál előkészületei egybeestek volna az elhíresült "balatonőszödi beszéd" nyilvánosságra kerülésének évfordulójával, illetve maga a gála pedig a Magyar Televízió ostromával, és több csoportosulás arra kérte a szövetséget, változtasson helyszínt. Ráadásul - a gála szervezői szerint - a meteorológiai előrejelzések alapján az időjárás sem kedvezett volna a szabadtéri eseménynek.

A mintegy ötórásra tervezett programban fellép - többek között - a női, a parlamenti, a szenior és a médiaválogatott, lesznek továbbá korosztályos mérkőzések, szivacs- és csörgőlabda-bemutató is. 

Csak a szélsőjobboldalnak csináltak volna reklámot a parlamenti pártok, ha a Kossuth téren engedélyezik a kézilabda-fesztivál rendezését - közölte a Klubrádióban az Országgyűlés alelnöke. Mandur László a Kontrában azt mondta, ha meg tudnák akadályozni az erőszakot, akkor azt mondaná, vállalják fel a kézilabdagálát. Hozzátette azonban: olyan üzenetek érkeztek a szövetséghez, amelyek alapján azt mondták, a sport ügyét nem szabad tönkretenni.

Az összes parlamenti párt előzetes egyetértésével döntöttek a Kossuth térre szeptember 18- ra tervezett kézilabda gáláról – nyilatkozta a Klubrádióban a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára. Sinka László azt is elmondta, hogy az első erőteljes tiltakozó kijelentések ennek kapcsán augusztus közepén voltak, majd az utóbbi két hétben sorozatos telefonfenyegetések érkeztek hozzájuk. A sportszakember azt is elmondta, hogy nem tesznek feljelentést, mert meg akarják őrizni a méltóságukat.

Mint arról már korábban beszámoltunk: a rendezőnek küldött fenyegetések miatt nem a Parlament előtt, hanem a Körcsarnokban tartják meg jövő kedden a Magyar Kézilabda Szövetség által szervezett kézilabda-fesztivált. A rendezvény időpontja egybeesik a tévészékház tavaly történt feldúlásának egyéves évfordulójával. A csatolt hangfájlban Sinka Lászlót hallják.

Forrás: MTI/Klubrádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását