2024. május 19. - Ivó, Milán

450 milliót kóstál az idei árvízi védekezés

Várhatóan mintegy 450 millió forintot emészt fel az idei árvízi védekezés. A környezetvédelmi tárca 70 millió forint saját védekezési kerettel rendelkezett, a további szükséges forrásokat a költségvetés biztosítja a felülről nyitott alapba - közölte a kö
2007. szeptember 14. péntek 07:03 - Hírextra

Az előre látható költségek lényegesen elmaradnak a 2006-os árvíz 40 milliárd forintra rúgó védekezési költségeitől - tette hozzá Fodor Gábor. A miniszter elmondta, hogy az elmúlt időszakban a Duna mentén 330 kilométernyi szakaszon 360 vízügyi szakember dolgozott 24 órás szolgálatban az árvíz elhárítása érdekében.

Jó hír, hogy a várakozásokhoz képest kisebb árhullám vonult le az észak-magyarországi folyókon, a Bodrogon, a Hernádon és a Sajón. Ugyanakkor még árhullámot idézhet elő az Ausztriában lehullott, és most olvadó nagy mennyiségű hó - értékelte a helyzetet Fodor Gábor. A tárca prioritásairól szólva hangsúlyozta, hogy keményen kívánnak fellépni az illegális hulladéklerakók ellen, fontos feladatnak tartják a Tisza-tó és környéke, illetve a mátrai és a bükki kerékpárút-hálózat fejlesztését.

A most kezdődő liberális hetet úgy jellemezte a politikus, hogy az SZDSZ alkalmat kíván nyújtani az embereknek a közügyek átgondolására. Erre szerinte annál is inkább szükség van, mert a magyar közélet legnagyobb hibája, hogy a politikai szembenállás érzelmi, hitbéli kérdéssé vált, és nem az érvek mentén alakítják ki az emberek a véleményüket.

Mint mondta, a párbeszédet azért is szükségesnek tartja, mert a liberális vezetésű tárcák a reformok frontvonalában, ily módon a közérdeklődés központjában állnak.

Újságírói kérdésre reagált arra a felmérésre is, amely szerint az SZDSZ szavazói jobban bíznak Fodor Gáborban, mint Kóka János jelenlegi elnökben. Ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy Kóka Jánossal nem egymással szemben, hanem egymás mellett állnak, és nézetazonosságban dolgoznak.

Fodor Gábor leszögezte: számára nem fokmérő a népszerűségi mutató, az egyetlen fokmérő, hogy eleget tegyen feladatának a minisztérium élén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását