2024. május 19. - Ivó, Milán

Tizenkét év a kalapácsütésekért

Legalább tizenkét alkalommal kalapáccsal fejen ütötte, majd egy vízóraaknába dobta életveszélyes sérüléseket szenvedett feleségét az az algyői férfi, akit jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.
2007. szeptember 13. csütörtök 13:36 - Hírextra

A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek Pap Mihályt, s a fegyházbüntetés mellett, elrendelte a férfi kényszergyógykezelését is.
A korábban két alkalommal büntetett Pap Mihály házassága - a férfi italozó életmódja, agresszivitása miatt - megromlott a későbbi sértettel, feleségével. A házastársak többször is veszekedtek, a vita nem egyszer tettlegességig fajult. A családtagokkal, így két lányukkal szemben elkövetett tettlegességek miatt ítélték el korábban a vádlottat.

Az asszony 2005 novemberében válópert kezdeményezett, ezt követően viszonyuk még tovább romlott, a vádlott ittasan többször is megöléssel fenyegette feleségét. A bíróság végül az emberölési kísérlet megtörténte után, idén februárban bontotta föl a házasságot.

A vádlott 2006. augusztus 6-án egész nap italozott, közepesen ittas állapotba került, mikor este 9 óra körül hazatért közös lakásukba. Az asszony ekkorra - félve az újabb veszekedéstől - elzárkózott saját lakrészébe, majd amikor a férfi verni kezdte az ajtaját, telefonon rendőri segítséget kért. Amikor ezt a vádlott meghallotta, behatolt a nő szobájába, az asszonyt kiráncigálta az udvarra, és miközben azt kiabálta, hogy megöli, egy kalapáccsal többször fejen ütötte a feleségét.

A nő már az első ütés után összeesett, de a férfi nem hagyta abba a bántalmazást. Amikor az asszony védekezésének következtében kiesett kezéből a kalapács, egy másikat ragadott meg, és azzal ütötte tovább a nőt. Minden ütését a sértett fejére mérte, legalább tucatnyiszor csapott le áldozatára. Ezt követően a férfi a feleségét az udvaron található vízóraaknába dobta, annak fedelét lecsukta, majd erre még egy szemetes kukát is ráhúzott, és a házat elhagyva Szegedre távozott.

 A segélyhívásra kiérkező rendőrök találtak rá az asszonyra, majd a mentők életveszélyes állapotban szállították a sértettet kórházba, ahol a gyors és szakszerű orvosi kezelés eredményeként meg tudták menteni az életét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását