2024. május 17. - Paszkál

Nincs mit tenni, tévedett a bíró

A nemzetközi labdarúgó mérkőzések játékvezetőinek értékelését a helyszínre küldött ellenőr végzi - mondta Kassai Viktor nemzetközi futballbíró a Független Hírügynökségnek. Jelentésének tartalmát csak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) és a bíró ismerhe
2007. szeptember 13. csütörtök 13:32 - Hírextra
A szerdai török-magyar mérkőzésen történt játékvezetői tévedés ellen a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) semmit sem tehet. Kizárólag bírói műhiba esetén van lehetőség jogorvoslatra. Bírói műhiba például, ha a második sárga lap után sem állítják ki a játékost. Az MLSZ azt sem kérheti az UEFÁ-tól, hogy ezt a skót bírót ne delegálja több magyar mérkőzésre. A szándékos csalást és a megvesztegetést kizártnak tartja a jelenlegi legjobb magyar játékvezető.

Szinte kizárt, hogy lépéseket tenne a szövetség az ügyben. A válogatott jelenleg ötödik a csoportban, ezért nem lenne értelme magunkra haragítani az UEFÁ-t - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek az MLSZ munkatársa.

A magyar labdarúgó válogatott a Törökországban szerdán lejátszott Európa-bajnoki selejtezőn, egy végzetesnek bizonyult játékvezetői hiba után 3-0-ra kapott ki. A mérkőzés 64. percében egy szabadrúgás után Gera Zoltán egyedül vezethette a kapusra a labdát, aki becsúszva felvágta őt. A skót játékvezető azonban ahelyett, hogy az egyértelmű szabálytalanság után a tizenegyes pontra mutatott volna, műesésért sárga lapot adott Gerának, akinek ez volt második, ezért kénytelen volt elhagyni a pályát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását