2024. május 3. - Tímea, Irma

Lesben álltak a rendőrök és lelőtték a bankrablókat

A rablók halálával végződött csütörtökön egy bankrablási kísérlet Angliában. A két tettes az HSBC bankcsoport egyik southamptoni fiókja előtt támadta meg a készpénzzel érkező páncélautót, de a jelek szerint a rendőrök, akiknek valószínűleg előzetes értesü
2007. szeptember 13. csütörtök 21:27 - Hírextra

A hivatalos rendőrségi közlemény ezt ugyan nem erősítette meg, de egyes szemtanúi beszámolók szerint a fegyveres rendőrök a bankból rohantak elő, amikor a rablási kísérlet megkezdődött a dél-angliai nagyváros Chandler's Ford nevű, egyébként meglehetősen álmos és eseménytelen elővárosában.

A drámai végkifejlet során három lövés dördült; a rablójelöltek egyike a helyszínen, a másik kórházba szállítás után halt meg. Nagy-Britanniában rendkívül ritka az ilyen véres kimenetelű bankrablás, és a rendőri fegyverhasználat is; az utcai járőrszolgálatot teljesítő rendőrök többsége a hagyományoknak megfelelően ma sem hord lőfegyvert.

A fegyveres bűncselekményeknek több esetben inkább a rendőrök a kárvallottjai. Másfél éve például, az észak-angliai Bradfordban két fegyvertelen rendőrnő szállt ki egy utazási irodában elkövetett rablás helyszínére, és éppen szembetalálták magukat az irodából menekülni készülő rablókkal. Azok egyike habozás nélkül lőtt, megölve az egyik rendőrnőt és súlyosan megsebesítve a másikat. Mint később kiderült, a hatalmas felháborodást kavaró rendőrgyilkosság elkövetője szomáliai illegális bevándorló volt, akit korábban 21 alkalommal ítéltek el különböző bűncselekményekért. Csak azért maradhatott Nagy-Britanniában, mert a brit belügyminisztérium eltekintett kitoloncolásától, azon az alapon, hogy élete veszélybe kerülne hazájában.

Az ügy tragikomikus fordulataként azonban a rablógyilkos éppen Szomáliába szökött vissza az eset után.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását