2024. május 14. - Bonifác

Egyre többet adakoznak

Kezd mozgalommá válni a jótékonykodás Ukrajnában, ahol már nem a külföldtől várják a segítséget, hanem egyre több ukrán maga igyekszik támogatni rászoruló honfitársait. Az utóbbi két év során Ukrajnában megfordult az a másfél évtizedes folyamat, hogy zömm
2008. április 6. vasárnap 17:12 - Hírextra

Az országban, amelynek rohamosan csökken a lakossága, az emberek mintha elkezdtek volna egymás, de leginkább azok felé fordulni, akik szűkölködnek.

Ukrajnában jelenleg 10 ezer, segélyezéssel is foglalkozó bejegyzett szervezetet tartanak nyilván. Csak kimondottan jótékonysági alapítványból több mint 70-et jegyeztek be az elmúlt két évben - írta a Korrespondent.net kijevi internetes hírújság.

A cikk szerint örvendetes, hogy a civil jótékonykodók figyelme leginkább a rászoruló gyermekek megsegítésére irányul. A hátrányos helyzetű kicsinyek támogatásából a legkülönfélébb civil szervezetek is kiveszik a részüket. Például tagjainak felajánlásaiból az ukrán Mitsubishi Autós Klub nem játékokat vett az általa felkarolt egyik Kijev megyei árvaház kis lakóinak, hanem komfortosította a lakóhelyüket: vákuumos nyílászárókat szereltetett fel és korszerűsíttette a fűtési rendszert.

Ukrajnában a jótékonykodás egyik fő terepe a rendszerint a tehetősebbek által használt internet, ahol az adakozók közösségekbe szerveződnek, rengeteg honlapot üzemeltetnek az árvák, rokkantak és szegény sorsú betegek megsegítésére. Felkerülnek a világhálóra az árvaházakra, egészségügyi intézményekre vonatkozó információk is, hogy az adakozni tudók közvetlenül a nélkülözőkhöz juttathassák el adományaikat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását