2024. május 3. - Tímea, Irma

Írj naplót belső feszültségeid oldására!

Huszonnégy órás naplóíró fesztivált szerveznek a pszichiátriai gondokkal küzdő, úgynevezett bipoláris betegek érdekében szerveződött egyesület második születésnapja alkalmából.
2007. szeptember 13. csütörtök 21:53 - Hírextra

A naplóírás oldja a belső feszültségeket, így fontos része lehet a pszichiátriai betegségek feltárásának és terápiájának, vélik a szakemberek. A fesztivál célja épp ezért az, hogy naplóírásra bíztassa mindazokat, akik "találkoztak" már e betegséggel, illetve bárkit, aki úgy érzi, szeretné - e témában - megosztani gondolatait a világgal.

A rendezvény során az egyesület tagjai, a hozzátartozók és a szimpatizánsok 24 órán keresztül írják majd naplójukat, illetve blogjukat, továbbá közös naplót is készítenek. A közvélemény figyelmét a betegségre irányító tájékoztatóra két ismert személyt, a témáról író Albert Györgyit és Bagi Ivánt is várják pénteken, 12 órára a Filmesházban (Budapest, IX. kerület, Ráday utca 31/K).

A bipoláris zavar a hangulatra, viselkedésre és érzékelésre egyaránt károsan ható betegség, a magyar lakosság több mint egy százalékát érinti, vagyis napjainkban mintegy százezer ember a szenvedő alanya.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását