2024. április 29. - Péter

Erős utórengések

Erős utórengések rázták meg Indonéziát csütörtökön, ahol az eddigi adatok szerint hat ember vesztette életét a szerdai földrengések miatt. A hatóságok négy cunamiriadót rendeltek el a rengések miatt, és a szökőártól tartva több ezer ember töltötte az éjsz
2007. szeptember 13. csütörtök 08:21 - Hírextra
Az indonéz egészségügyi minisztérium eddigi adatai szerint hat ember meghalt, és 38-an sérültek meg a földrengések miatt az országban, de félő, hogy ez a szám még nő, mert sokfelé egyelőre nem működnek a telefonok. Sok, az első rengésben meggyengült épület az utórengések hatására dőlt össze - ezek romjainál mentőalakulatok kutatnak halottak és esetleges túlélők után.

A hatóságok több cinamuriadót is elrendeltek, de végül csak másfél méteres hullám érte el Szumátra szigetét, és nem okozott károkat. A szökőártól tartva az Indiai-óceán térségében több ország is riadóztatta az embereket: Bangladesben többszázezren menekültek el az ország partmenti részeiről.

Az első, a Richter-skála szerinti 8,4-es erősségű rengés helyi idő szerint szerda este történt Szumátra szigetéttől harminc kilométerre délre. A rengés erősségére jellemző, hogy a hatszáz kilométerre lévő Dzsakartában is megrázta az épületeket. Az utórengések között volt 7,7-es és 6,7-es erősségű is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását