2024. április 29. - Péter

Kórházban a lemondott japán elnök

Kórházba szállították csütörtökön Sinzó Abét, aki egy nappal korábban jelentette be, hogy lemond posztjáról - közölte a japán kormányszóvivő. A leköszönő miniszterelnök politikai okokkal magyarázta lemondását, de felmerült a gyanú, hogy azért döntött így,
2007. szeptember 13. csütörtök 08:25 - Hírextra
A lemondott japán kormányfőt súlyos kimerültség miatt szállították kórházba megfigyelésre. A kormányszóvivő szerint az orvosok az eredmények ismeretében döntik el, bent kell-e maradnia kezelésre. A japán NHK televízió viszont úgy tudja, hogy a vizsgálat után Abét bent tartották a kórházban, de ezt a kormányfő irodájának munkatársai még nem erősítették meg.

Sinzó Abe szerdán meglepetésszerűen bejelentette, hogy lemond a kormányfői posztról, pedig két nappal korábban még jelezte: nem távozik a miniszterelnöki székből, hogy véghez tudja vinni programját. Döntését politikai okokkal magyarázta a sok támadott politikus, de több tisztségviselő felvette, hogy egészségügyi okok állhatnak a háttérben. A távozó kormányfő pártjának vezetője elmondta, hogy az 52 éves Abét már egy hete is orvosok vizsgálták.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását