2024. április 30. - Katalin, Kitti

Bezárják a mátraszőlősi iskolát

A mátraszőlősi képviselőtestület szerdán este úgy döntött: helyben hagyja korábbi döntését, vagyis pénzhiány miatt bezárják a helyi általános iskolát - tudta meg a Független Hírügynökség Tóth Gyulától, Mátraszőlős polgármesterétől.
2007. szeptember 13. csütörtök 10:20 - Hírextra

Az iskolába nagyrészt romák jártak. A kisebbségi önkormányzat a közigazgatási hivatalhoz fordult, amely megállapította, hogy az önkormányzat jogsértő módon járt el, amikor bezárta az iskolát. A döntést a testület egy héttel az iskolakezdés előtt hozta meg. A polgármester azt mondta: tehetetlenek. Legalább 20 millió forintra lenne szükség az újrainduláshoz, ennyi pénzük viszont nincs.
Az iskola kapuit ugyan kinyitották, oktatás azonban a képviselőtestület döntéséig nem volt, és ezután nem is lesz. Hétfő óta segítőként az iskola korábbi, a bezárás miatt elbocsátott tanárai, tanítói vigyáztak a gyerekekre, de a polgármester szerint csütörtöktől ezt nem vállalják, ezért a kisebbségi önkormányzat biztosít a diákok mellé felnőtteket.

Danyi József, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: nem nyugszanak bele a képviselőtestület döntésébe. Minden lehetséges jogi lépést megtesznek majd annak érdekében, hogy újra legyen oktatás az iskolában.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását