2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kétszerennyi pénz is jöhetett volna

A személyi jövedelemadóból az idén felajánlott 1+1 százalékok összege megközelíti a 14,4 milliárd forintot - számolt be az APEH elnökhelyettese szerdai sajtótájékoztatóján. Ez az összeg a felajánlható 26,1 milliárdos elvi keretnek csak az 55 százaléka, mi
2007. szeptember 12. szerda 13:09 - Hírextra
A 144, technikai számmal rendelkező egyház összesen 4,1 milliárd forint felajánlást kapott 720 ezer adózótól. A legtöbbet a katolikus egyház kapta: 2,5 milliárdot, 438 ezer felajánlótól. A református egyház számára 834 milliót ajánlott fel 145 ezer adózó. Az evangélikus egyház 259 milliós felajánlása 40 ezer magánszemélytől származik. Utánuk a Krisna-tudatú hívők közössége következik, 72 milliós felajánlással, 10 ezer adózótól. Az ötödik helyen áll a MAZSIHISZ, 64 millió forintos felajánlással, amely 5 ezer magánszemélytől érkezett.

A kiemelt költségvetési előirányzatokra, vagyis fontos állami feladatok támogatására összesen 1,8 milliárd forintot ajánlott fel 281 ezer adózó. Ilyen feladat például a parlagfű-mentesítés, amelyre 860 milliót ajánlottak fel. 246 milliós összeg érkezett az erdők védelmére és bővítésére, 238 millió az illegális hulladéklerakók felszámolására, 226 millió az egészségjavító sport támogatására, 190 millió a társadalmi bűnmegelőzésre és 72 millió a Szülőföld Alap támogatására.

A 27 ezer civil szervezet számára összesen 8,4 milliárd forintnyi felajánlás érkezett másfél millió adózótól. A 14 ezer alapítvány összesen 6,4 milliárd forint felajánlást kapott 1,2 millió magánszemélytől. A 10 ezer regisztrált társadalmi szervezet számára 1,6 milliárd forintot ajánlott fel 300 ezer adózó. A civil szervezetek név szerinti listája még nem nyilvános - mondta az adóhatóság elnökhelyettese. A szervezeteknek még igazolniuk kell, hogy megfelelnek-e a törvényi feltételeknek az adófelajánlások fogadásához.

Az APEH szeptember elsejéig elküldte el az érintett szervezeteknek azt a tájékoztató levelet, amelyben a felajánlott összeg várható nagyságát közlik. A civileknek 30 napon belül kell válaszolniuk, hogy elfogadják-e a felajánlást, és azt is igazolniuk kell, hogy megfelelnek az előírásoknak. Ha az APEH mindent rendben talált náluk, akkor november 30-ig átutalják számukra a felajánlott összegeket. Az egyházak a jövő évi állami támogatásukkal együtt kapják meg a felajánlásokat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását