2020. május 26. - Fülöp, Evelin

Célkeresztben az olasz költségvetés

Molnár Anna Olaszország-szakértő azt mondta, Giuseppe Conte, Olaszország miniszterelnökének a hétvégén Brüsszelben tett látogatásából is látszik, hogy kormánya hajlandó bizonyos mértékű kompromisszumra, átcsoportosításra az olasz költségvetés-tervezetben szereplő hiánycél csökkentése érdekében.
2018. november 27. kedd 11:16 - HírExtra
 

A szakértő az M1 aktuális csatornán kedden hozzátette: az Európai Tanács januárban szavaz majd az Olaszország elleni túlzottdeficit-eljárás tényleges elindításáról, de ha Róma hajlandó kompromisszumokra, akkor az eljárás nem indul el.

Elmondta: az olasz kormánypártok elsősorban átcsoportosításokat szeretnének eszközölni, mivel nem akarnak engedni a nyugdíjreform visszafordítását, illetve az állampolgársághoz kötődő alapjövedelem bevezetését biztosító választási ígéreteikből, hiszen az egyértelmű népszerűség-csökkenéssel járna.

Rámutatott: a kormánykoalíció tagja, az Öt Csillag Mozgalom népszerűségének csökkenése már megkezdődött, a választásokkor 32,7 százalékos támogatottsága mostanra 27,7 százalékra süllyedt.

Kiemelte: az Európai Bizottság a 2,4 százalékos hiánycél 0,4 százalékpontos lefaragását javasolja, míg az olasz kormány a jelek szerint 0,2 százalékpontos csökkentésre hajlandó.Az olasz piacok pozitívan fogadták, hogy a kormány hajlandó a kompromisszumra, a helyi bankok árfolyama 6 százalékkal nőtt az elmúlt napokban - fűzte hozzá Molnár Anna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását