2024. március 29. - Auguszta

Fizetős fogyókúra

A túlsúlyból fakadó egészségügyi problémák kezelése helyett arra kéne költeni, hogy fogyókúrázzanak az átlagosnál kövérebbek - javasolta szerdán ausztrál doktorok egy csoportja.
2007. szeptember 12. szerda 10:27 - Hírextra
A gyakorló orvosok szerint a hatékony súlyvesztési programok általában túl drágák. Ezért azt javasolják, hogy a kormány adjon 170 ausztrál dolláros (körülbelül 26 ezer forintos) állami támogatást az elhízottaknak, kifejezetten arra a célra, hogy állítsák meg elterebélyesedésüket. A pénzzel arra ösztönöznék őket, hogy jelentkezzenek 12 hetes fogyókúrás programokra, ahol megkapnák a szükséges lelki és elméleti támogatást az életmódváltáshoz.

A szakemberek szerint hosszú távon megtérülne az erre fordított pénz, mert csökkenne a túlsúly miatt kialakuló cukorbetegség, szívproblémák és rákos megbetegedések aránya.

Az elhízott emberek száma az elmúlt húsz évben megduplázódott és súlyként nehezedik az egészségügy költségvetésére Ausztráliában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását