2024. március 29. - Auguszta

A sokat mozgó kövérek tovább élnek, mint a rest soványak

Hatvan évnél idősebb kövérek, akik rendszeresen sportolnak, tovább élnek, mint tétlenkedő, de sovány kortársaik - állítják amerikai kutatók.
2007. december 9. vasárnap 16:27 - Hírextra

Az Egyesült Államokban a napokban közzétett tanulmány készítői első ízben vizsgálták meg a sportolás, a testsúly és az elvárható életkor közötti összefüggéseket.

"Megállapítottuk, hogy a túlsúlyos fitt emberek összességében kisebb számban halnak meg idő előtt, mint azok, akik nem fittek ugyan, de testsúlyuk normális, vagy akár soványak" - mondta a kutató csoport vezetője, Hszu Mei-szui, a Dél-Carolina Egyetem orvos professzora.

A tanulmány készítői 1979 és 2001 között több mint kétezer felnőttet vizsgáltak rendszeresen, nevezetesen kutatták a szív-érrendszer egészségi állapotuk, testsúlyuk és halálozási arányuk közötti összefüggéseket. Az edzettséget, állóképességet futópadon, a testsúlyt pedig a testömegindex mérésével vizsgálták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását