2024. május 2. - Zsigmond

Szeptemberben a legtöbb a kidobott kölyökkutya

Évről évre az iskolakezdéskor kerül az utcára a legtöbb kidobott kölyökkutya az állatmenhelyeket működtető alapítványok munkatársai szerint. A tapasztalatok azt mutatják, hogy amíg a nyári szünetben a gyerek eljátszik a kölykökkel, addig a szünidő végére
2007. szeptember 11. kedd 07:52 - Hírextra
Jobb esetben állatmenhelyre kerül az alom, de az állatvédők egyre több zsákba, kartondobozba, nejlonzacskóba kötözött állatkölyköt találnak kukákban, erdők, utak szélén kidobva.

Iskolaidőszakban nagyobb a szigorúság és nyáron a még játszópajtásként megtűrt kiskutyától ilyenkor már megválnak - mondta a Független Hírügynökségnek Farkas Gabriella, a szegedi Tappancs Alapítvány vezetője.

A Tappancs Szeged melletti menhelyére évente 550-600 kutya kerül, harmaduk kölyökként, többségük legyengülve, betegen. Az emberek nem tudják: a büntető törvénykönyv szerint már az is vétségnek számít, ha valaki utcára teszi a kutyáját. Az állatbarátok mindenkitől azt kérik: ha nem akarják, hogy kedvenceiknek kölykeik legyenek, akkor ivartalaníttassák őket.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását