2024. május 18. - Erik, Alexandra

Marad a sporttelep Őrmezőn

Nem számolják fel teljesen a budapesti őrmezői sporttelepet a 4-es metró építése miatt. A létesítmény egy részét továbbra is használhatja a Vasútépítő Törekvés sportklub, egy másik részén épülhet a metróállomás, illetve az alagút, a maradék területen pedi
2007. szeptember 11. kedd 07:38 - Hírextra

A teljes sporttelep lebontása ellen nem csak az üzemeltető, Vasútépítő Törekvés SK tiltakozott, hanem a Levegő Munkacsoport is. Ők úgy tudják, hogy a BKV emberei a múlt héten, az éjjeli órákban jelentek meg az őrmezői telepen, 30 biztonsági őr kíséretében. Mivel nem tudtak engedélyt felmutatni, az üzemeltető rendőrt hívott, és leállítatta a munkát - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek a Levegő Munkacsoport elnöke. Lukács András elmondta, hogy hajnalban visszatértek, és folytatták a sportpályák lebontását, ami azóta is zajlik - a Levegő Munkacsoport szerint továbbra is törvénytelenül.
A BKV szerint semmiféle illegális behatolás nem történt. Az őrmezői tenisz- és focipályák állami tulajdonban vannak, és a Vasútépítő Törekvés SK használja a területet. A telep a Kincstári Vagyon Igazgatóságé, a DBR Metró Projektigazgatóság pedig velük kötött megállapodást az átépítésre. Az Etele téri állomás kivitelezőjének van területfoglalási és építési engedélye, tehát ennek birtokában kezdte meg a bontást az alvállalkozó szeptember 4-én hajnalban - áll a közleményben. Egyébként az építési engedély kiadását sem a környék lakói, sem más szervezet nem kifogásolta, ezért az, fellebbezés hiányában jogerős lett még augusztus 10-én.

Bár hétfőn tárgyalt, és megállapodott a 4-es metró építője valamint a sporttelep üzemeltetője, a Levegő Munkacsoport továbbra is elégedetlen. Szerintük az őrmezői metróberuházás, valamint a Kelenföld végállomáshoz kapcsolódó buszpályaudvar és parkoló mind környezetvédelmi és mind közlekedési szempontból elhibázott. Lukács András leszögezte, hogy perrel próbálják megakadályozni az építkezés, és levélben tájékoztatják az Európai Bizottságot.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását