2024. május 14. - Bonifác

Ismét tüntetnek a Kossuth téren

A vagyontörvény ellen tüntet hétfő késő délután az Élőlánc Magyarországért Közéleti Mozgalom a budapesti Kossuth téren. A jogszabálynak hétfő este lesz a zárószavazása a parlamentben. A demonstrálók azt szeretnék, ha a törvényt a jelenlegi formájában nem
2007. szeptember 11. kedd 06:31 - Hírextra
Az állami vagyonról szóló törvényt június 25-én fogadta el az Országgyűlés, de a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte. Sólyom László nyáron arra hivatkozva nem írta alá a törvényt, hogy a jogszabály által létrehozandó Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagjai hat évre nyernének megbízatást, hosszabb időre, mint egy kormányzati periódus. Ugyanakkor olyan hatáskörök gyakorlására kapnak felhatalmazást, amelyek a mindenkori kormány felelősségi körébe tartoznak. A Fidesz-KDNP frakciószövetség hétfő délelőtti ülése után jelentették be, hogy az ellenzék név szerinti szavazást kér a törvény hétfői zárószavazásán.

Az Élőlánc Magyarországért Közéleti Mozgalom szombat délután kapta meg írásban, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette a hétfői demonstrációt. A területfoglalási engedély 17 órától hajnali 2 óráig szól, 2 ezer embert jelentettek be korábban a szervezők. Kajner Péter elnökségi tag a Független Hírügynökségnek azt mondta: nem tervezik, hogy hajnali 2 óráig a téren lesznek, addig maradnak, amíg tart a vagyontörvény zárószavazása.

Kajner Péter cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy a hétfői tüntetés egy újabb demonstráció-sorozat része lenne, azt mondta, csak ezt az egy tüntetést szervezték meg. A vagyontörvénnyel kapcsolatban a mozgalom korábban csak Szili Katalin házelnököt kereste meg, az ellenzéket nem - tette hozzá. Kajner Péter elmondta még: ha parlament hétfőn elfogadja a vagyontörvényt, elképzelhető, hogy Alkotmánybírósághoz fordulnak majd.

A szervezők azt kérték a tüntetőktől, hogy csak nemzeti színű zászlót vigyenek magukkal, másfélét ne. A demonstráción beszédek hangzanak el.

A Kossuth téren hétfő este negyed hat után körülbelül 500-600-an voltak, a tömegben a nemzeti színű zászlók mellett több árpádsávos zászló is látható. A helyszínen vannak rendőrök, de egyelőre úgy látni, hogy nem túl sok - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

Az Élőlánc hétvégén is tüntetett már a fővárosban a közvagyon eladása ellen, azon a demonstráción több ezren vettek részt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását